Blessure- en Loopanalyse

Diensten

Even stilstaan bij lopen

Een loopanalyse is voor iedereen geschikt. Zowel voor mensen zonder klachten om het risico op eventuele latere klachten te kunnen inschatten als voor mensen met voet-, enkel-, knie- of rugklachten. Dus Voor:

  • Sporters die geblesseerd zijn en waarbij de behoefte bestaat om hun bewegingen te analyseren,
  • Maken van preventieve bewegingsanalyses ter voorkoming van blessures,
  • Patiënten van artsen en fysiotherapeuten, om meer inzicht te krijgen in hun manier van lopen,
  • Doelgericht gerichte doorverwijzing bij eventuele klachten,

Het resultaat is een unieke detailanalyse.
HOE WERKT HET ?

START

Bij de start van een bewegingsanalyse zal informatie verzameld worden betreffende blessures/pijn van de sporter/patiënt. Complexe omstandigheden zullen uitvoerig besproken worden.

Vooraleer van start te gaan met video-analyses bekijken we eerst het drukprofiel van de voeten. 

VIDEO-OPNAMEN

Afhankelijk van het gekozen analyseschema zullen er specifieke opnamen gemaakt worden met verschillende camera’s, vanuit verschillende oogpunten.

Na de opnamen zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel kwalitatieve als kwantitatieve bewegingsanalyses. De mogelijkheid bestaat om video’s te synchroniseren (opnamen blootsvoets en met schoenen laten overlappen – meetbaar effect van de schoen), hoeken en afstanden te bepalen vanuit biomechanisch standpunt, en dit allemaal op een interactieve en comfortabele manier.

RESULTATEN

Bespreking van de resultaten en bevindingen voor begeleidend arts of kinesist.

PRIJS : 
- Blessure/loopanalyse :  € 50

Video analyse

In het Looplab bevinden zich diverse technische hulpmiddelen en computerapparatuur waarmee bewegingsanalyses gemaakt worden.

Prominent aanwezig is de HP COSMOS loopband met daar omheen verschillende camera's, lampen, calibratie borden en een computer voor digitale opnames te analyseren. 

Tijdens de gang- en loopanalyse beweeg je op een loopband aan verschillende wandel- en loopsnelheden terwijl jouw bewegingen op video worden opgenomen. De opnames gebeuren zowel blootsvoets als met sportschoenen, met en zonder steunzolen als die gecontroleerd moeten worden. 

Bij het maken van de analyses wordt uiteraard rekening gehouden met het totale individu en zijn/haar mogelijkheden.