Missie

TIME2RUN is ontstaan uit de gedachte dat het beter kan in de doorsnee hardloopwinkel. Met een betere, completere en meer persoonlijke begeleiding van de klant. Dus niet alleen gericht op het verkopen van producten, maar ook op het geven van advies over alles wat met lopen te maken heeft.

Een uitermate belangrijk onderdeel van de loopsport is de schoen. Of je nu beginner bent of toploper, de schoen is je belangrijkste hulpmiddel.

Lopers hebben verschillende afwikkelpatronen van de voet. Voor elk patroon worden specifieke schoenen aangeboden. Het aanbod van schoen modellen op de Belgische markt bedraagt ruim 600. In dit aanbod vind je een ruime diversiteit aan systemen. Het kan erg lastig zijn om de juiste schoen te vinden tussen het enorme aanbod. Een correct advies is dus uitermate belangrijk.

Het advies wat je bij TIME2RUN krijgt is gebaseerd op een reële functionele benadering. Hier is voldoende kennis aanwezig over biomechanica, anatomie, sportfysiologie en preventie van sportblessures.

Hierbij komt dat sporters tegenwoordig tot op hogere leeftijd actief blijven. Derhalve kan een preventief advies op zijn plaats zijn. Dit geldt overigens ook voor jongere sporters, topsporters én starters.

Door het ontstaan van TIME2RUN zal de therapeutische cirkel tussen orthopedie, fysiotherapie en loop-en bewegingsanalyse gesloten worden.

  • Een wetenschappelijke begeleiding bij de aankoop van de loopschoenen. De juiste schoen aan de juiste voet is uitermate belangrijk bij de preventie van blesures.
  • Sporters die geblesseerd zijn aan het bewegingsapparaat en waarbij de behoefte bestaat om hun bewegingen te analyseren,
  • Maken van preventieve bewegingsanalyses ter voorkoming van blessures of beoordeling van het bewegingsapparaat,
  • Patiënten van artsen en fysiotherapeuten, om meer inzicht te krijgen in hun manier van lopen en het gebruikte schoeisel,
  • Opbouw van geindividualiseerde trainingsschemas ter voorkoming van blessures,
  • lactaattesten
  • ...

Bijna iedereen die hardloopt krijgt, als hij niet uitkijkt, vroeg of laat een blessure.

Bij TIME2RUN helpen we mee zoeken naar een oorzaak en geven we een antwoord.